NVN Koi magazine 163

Het samenstellen van de nieuwste uitgave, intussen KOI 163, had behoorlijk wat voeten aan de grond. Voor het eerst in jaren viel het samenstellen van dit nieuw magazine nog eens samen met het organiseren van onze eigen HKS,
iets wat al een aantal jaren niet meer het geval was… en dus was het even wikken en wegen waar onze aandacht in de eerste plaats naar toe moest gaan. We haalden het net niet om ons magazine nog voor de Koi show bij de leden te krijgen, maar niet getreurd, er is beterschap in zicht.
Toën Feyen, iedereen wel bekend, keert terug als onze hoofdredacteur, dus hebben we goede hoop erop dat ons magazine vanaf nu weer netjes op tijd in jullie bus dropt.

Dit nummer bestellen of abonneren

Net iets te laat voor Arcen dus, maar in dit magazine wel als absolute trekpleister de show in Oldenzaal.
Pieter neemt jullie graag mee terug en presenteert de beste momenten van die tweedaagse.

Bernie op zijn beurt neemt jullie graag mee naar de National, georganiseerd door de BKKS

en of dat nog niet genoeg shownieuws is, ook de elfde editie van onze eigen Young Holland Koi Show komt weer uitgebreid aan bod in deze uitgave!
Heerlijk toch dat we met z’n allen kunnen genieten van al dat show geweld en natuurlijk kijken we alvast reikhalzend uit naar onze eigen HKS, die straks wel héél uitgebreid zal besproken worden in KOI 164.

Taisho Sanshoku of gewoonweg in het kort: Sanke, we kunnen er boeken over schrijven en doen in deze uitgave zowaar een poging.
Ruud en Ronald gingen op bezoek bij Marco den Boer, de winnaar van onze Winter Holland Koi Show (met een Sanke natuurlijk),

Anja bespreekt de eerste 5 Sanke in onze terugkerende Koi Zanmai Judging Contest en Tadao Endo vertelt u in zijn eigen stijl hoe U het best de kwaliteit van het sumi op een Sanke kan leren waarderen. Informatie van een echte kenner met top exemplaren als uithangbord, laat dat duidelijk zijn!

Sumi is, wanneer het verschijnt, altijd wel onderdeel van een patroon en net die patronen worden toegelicht door Kate McGill-Andrews in
haar serie “Alles wat U altijd al had willen weten over…”.

Met die informatie trok Mia de Kreij en vrienden op toertocht doorheen Nederland en
bezochten ze samen een aantal dealers. Altijd interessant natuurlijk wat de handel in de Benelux te bieden heeft.
De exemplaren mèt maar ook die zonder patroon zagen er vaak adembenemend uit in die verkoopbakken.

Vader en zoon Grey zetten dan weer hun Japan reizen voort en trokken richting Nara. Schitterende tempels, mooie tuinen natuurlijk ook,
maar vooral die schitterende, tamme hertjes wisten hun harten te veroveren. Heerlijk om te bekijken en te lezen, maar nog mooier om het allemaal eens zelf mee te maken, natuurlijk.

Dichter bij huis ging Koen zijn filterdeksel opnieuw laten lassen (wie wil er nu verder “vijveren” met een kapotte filterdeksel?) en geraakte totaal in de ban van de jongens van Aqua Sense.
Filters, bakken en vijvers op maat zijn daar dagelijkse kost en dus kon Koen zijn ogen nog eens helemaal de kost geven.
Schitterende producten wat deze jongens zo weten af te leveren. Maar het kan natuurlijk ook allemaal anders.

Stefan Pirnay licht zijn eigen vijversysteem toe, waarbij hij oa filtert met behulp van IBC-bakken en ook dat blijkt uitstekend te werken!

U ziet het, alweer een uitgave die werkelijk bol staat van de informatie.
Informatie die geschreven wordt op het niveau van de gevorderde hobbyist, maar waar ook de beginnende liefhebber alle informatie kan terug vinden om zijn nieuwe hobby succesvol op te starten.

Moeten we er nog bij zeggen dat de NVN en dus zeker ook ons verenigingsblad KOI er helemaal is voor U, dat we 6 keer per jaar verschijnen,
telkens 132 pagina’s dik en dat lid worden met machtiging niet eens 50 euro kost? Interesse?
Bezoek onze website www.nvn-koi.nl en wordt lid van de allerbeste Koi vereniging van de Benelux.
Laat anderen maar beweren dat ze het “mooiste” en “grootste” zijn… wij weten wel beter!

Dit nummer bestellen of abonneren

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs