NVN Koi magazine 165

De nieuwe KOI is helemaal klaar. Sterker nog, gisteren, vandaag of op het laatst morgen moet uitgave 165 bij alle leden in de bus zitten.
Belangrijkste vraag natuurlijk: Valt er iets te lezen, valt er iets te leren?

Dit nummer bestellen of abonneren

Het antwoord is volmondig ja! We nemen U mee naar de Nagaoka Koi show, waar een Nederlandse hobbyist, Patrick Makkes wist te zegevieren, met een waanzinnige NND-Kohaku. Natuurlijk hoort daarbij een passende cover!

De winnende Kohaku staat er in volle glorie op, maar daarbij hoort natuurlijk ook de zegevierende hobbyist en zijn grote Grand Champion- beker!
Patrick, proficiat!

We hadden reeds de afkorting NND gebruikt! NND staat voor Nishikigoi Niigata Direct en Johan ging aan tafel zitten met een van de boegbeelden van NND,
Makoto san. Een uitvoerig interview met een van de allerbeste Sanke kwekers is het gevolg. Fantastisch leesvoer voor de gevorderden, maar ook voor de beginners!

En nu we die vergelijking gevorderden-beginners toch trekken: Stefan vertelt U meer over al die vreemde termen die wel vaker gebruikt worden
wanneer Koi te koop worden aangeboden. De theorie uitgelegd dus door een kenner en dat onder de noemer “Koi Kopen”.

We komen ook terug op de HKS te Arcen. Allereerst nam Toën zijn Bèrke mee naar de Kasteeltuinen en die wist meteen alle harten te veroveren. Maar Bèrke is best een straffe hond. Hij nam de pen ter hand en wist een heerlijk verhaal neer te pennen, zijn gevoelens hoe hij die week HKS beleefde als viervoeter. Een alternatieve kijk dus, maar wel eentje die werkelijk indruk maakt!

Indruk maken deden de Koi van Filip Poppe en Els de Schepper in Frankrijk. Ruud en Ronald waren er uitgenodigd als jurylid en in dit nummer
brengen ze hun relaas.

Ook trokken beide heren naar Maidenstone in Engeland om er de South East te bezoeken.
Natuurlijk mogen jullie de mooiste foto’s van beide shows in dit nummer verwachten.

Koen zocht het dichter bij huis en gelijk had hij. Hij bezocht er de twee zussen Claire en Britt Kanters en ondervond al snel dat beide fotomodellen helemaal gebeten zijn door het Koi virus. Mooie dames, met mooie vissen dus… en ook nog met een heerlijk verhaal.

Johan trok op hetzelfde moment naar Oirschot om een hobbyist te bezoeken die er niet minder dan 22 jaar over deed om zijn vijver project helemaal op punt te stellen. Tweeëntwintig jaren samengevat op een pagina of 12! Dit was moeilijk, maar doenbaar.
Maar meer nog… 12 pagina’s aan ervaringen van een hobbyist die weet waar hij mee bezig is, wil ook zeggen 12 pagina’s aan ervaringen waar u als hobbyist iets van kan leren. Jan van Gestel was onze gastheer en ook wij hebben genoten. Bedankt, Jan.

Ach ja, moet ik U nog vertellen dat de winter in aantocht is. Of hopelijk hebben we hem al voor het grootste deel achter de rug.
Johan van Laarberg zet een paar dingen op een rijtje en geeft de nodige tips om uw lievelingen goed doorheen die koude maanden te loodsen.

Wat dacht U van een gratis FujiMAC luchtpomp of een grote zak Hikari? Dat ziet u wel zitten, dachten we zo. Vraag is natuurlijk of u heeft meegedaan aan onze Koi Zanmai Judging Contest?

Ditmaal worden de Sanke K t/m O beoordeeld door Christine Woolger en daarmee hebben we meteen al alle antwoorden binnen van onze vrouwelijke ZNA juryleden.
Nu is het nog afwachten op het “final Verdict” van Kentaro Sakai en we kennen meteen de winnaars. Dus nog even geduld en u komt erachter of u als nog een verlaat Kerstgeschenk mag verwachten.

Natuurlijk hebben we hier niet alle artikels opgesomd die in onze nieuwe uitgave staan, want dan blijft er geen verrassing meer over.

Maar toch nog even dit: U kan lid worden van de NVN en ontvangt dan maar liefst 6 uitgaves van het super magazine KOI in de bus.
Lidmaatschap kost slechts 49€ per jaargang (met machtiging) en daarvoor ontvangt U maar liefst 792 pagina’s (in zijn totaliteit) aan leesvoer.
Moeten we dan nog even voor u uittellen welk het dikste èn mooiste KOI magazine van de Benelux is?
Om nog maar te zwijgen van het magazine met de allerstrafste inhoud… KOI, natuurlijk!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs