NVN Koi magazine 166

De zoveelste uitgave van KOI, we hebben het even voor u even gecheckt en we komen uit bij uitgave 166 en voor een keer willen we deze korte voorstelling gewoon beginnen bij het begin: de cover! Vraag is natuurlijk; hoe ga je deze Koi nou eigenlijk benoemen? Als je helemaal zeker wil spelen hou je het gewoon op een metallic Kawarigoi. Altijd prijs!

Maar willen we iets korter op de bal spelen, dan leren we uit de mond van de meester zelf, Kentaro Sakai van de Sakai Fish Farm, dat dit waarlijk uniek exemplaar geboren werd uit een kruising tussen Karashigoi en Kochane Ochiba, vandaar natuurlijk die metallic kenmerken op dit exemplaar. Sommige hobbyisten nemen hierbij de beschrijving Ki Ginga in de mond, terwijl we op de ZNA Koi Show jl. in Aichi de benaming “Sabi Ginga” hoorden vallen! Hoe dan ook, deze Koi veroverde op diezelfde Koi Show een van de topprijzen en is daarom -ongetwijfeld méér dan terecht- een schitterende verschijning om de cover van onze voorjaarsuitgave te sieren!

Dit nummer bestellen of abonneren

Nu we het toch hebben over SFF, in deze uitgave vinden jullie deel 3 terug van de Zanmai contest, waarin we 15 SFF Sanke bespreken en openen we meteen al een nieuwe wedstrijd over de noemer Koi Zanmai Mudpond eXtravaganza.
Indien U wel houdt van een uitdaging dan raden we iedereen aan, om zeker deze wedstrijd eens grondig te bestuderen en zeker ook mee te doen.
Ditmaal hebben we 14 onschuldige slachtoffers (9 Showa en 5 Sanke) en werkelijk iedereen kan dit wedstrijdje meespelen! En het spreekt vanzelf… Ook nu weer vallen er mooie prijzen te winnen onder de deelnemers.

Ontzettend veel “voer”- nieuws in deze uitgave. Alles over voeding van Rupert Bridges waar hij verder in gaat op het gebruik van kleurvoeding,

terwijl David Pool zich afvraagt of insecten de toekomst vormen binnen de Koi voeding.

Johan Leurs zweert dan weer bij het constant doorvoeren met licht verteerbaar voer tijdens de wintermaanden. Op het menu: Wheat Germ!
Misschien kan U zelf wel iets opsteken uit meer dan 30 jaar Koi hobby op een erg hoog niveau.

Ook de Duitse Ole Buhren vijvert op een erg hoog niveau. Reden genoeg voor diezelfde Johan om de grens over te trekken en de vijver van Ole san te bespreken in Vijvertje bouwen?
Vijvertje bouwen! Natuurlijk vanaf het gat in de grond tot op heden. Enkel zo kunnen we iets opsteken van de ervaringen van anderen.

Toën trok dan weer richting de Veluwe en deed er zijn tweede rondje langs een aantal top hobbyisten. Ook uit zulke ervaringen valt best veel op te steken.

Ervaringen met éénkleurige Koi? Dan moet u oa. bij Oosterhout Koi zijn. Pieter ging bij hun op bezoek tijdens de éénkleurige dag en zag met eigen ogen hoe ontzettend geliefd de Karashi’s, Benigoi’s en andere Chagoi’s wel niet zijn.
Vissen die allemaal in de klasse Kawarimono vallen en laat net deze klasse in dit blad nader toegelicht worden door Toën san.

Koi kopen? Voor velen van ons de eerste stap richting het meespelen op een Koi show. Kevin Aarts speelde al langer met het idee om zelf een Koishow voor Tosai op poten te zetten, maar Covid besliste daar anders over. Uitstel is echter geen afstel en dus vond in 2022 de allereerste Tosai-Cup plaats bij A2 Koi. En jawel hoor, als we de organisatie mogen geloven: het smaakt naar meer!

Koi shows… Dan komen we gewoon ALTIJD opnieuw terecht bij onze eigen Holland Koi Show. In deze uitgave stellen we jullie alle “Friendship Award”- winnaars voor en vertelt
Mia de Kreij over de mooiste momenten van haar eigen weekje Arcen en dat in woord en beeld!

Heerlijk nagenieten, of moeten we het toch eerder aanvoelen als de aanloop naar onze volgende Holland Koi Show? De volgende HKS staat natuurlijk reeds geprogrammeerd en wel op 18, 19 en 20 augustus 2023. Maar voordat het zover is hebben we natuurlijk eerst nog vele andere Koishows te gaan, waarbij we nu reeds graag onze eigen Young Holland Koi Show promoten, die zal doorgaan op 29 mei.
Intussen hebben we onze derde editie van de Winter Holland Koi Show reeds achter ons en natuurlijk mogen jullie daarvan een uitgebreide reportage verwachten in onze volgende uitgave.

Maar eerst dus… onze voorjaarseditie met die wel heel roestig uitziende cover. Een “Sabi Ginga” dus,… of toch maar nummertje zeker spelen en het houden op een metallic Kawarimono?

U leest het allemaal in KOI! KOI is een tweemaandelijkse uitgave van de Nishikigoi Vereniging Nederland en met bijna 800 pagina’s aan leesvoer per jaar mogen we gewoon eerlijk zijn: KOI is het dikste Koi magazine wat er momenteel op de markt is, met een prijskaartje eraan verbonden van slechts €49,- (met machtiging).

Wordt vandaag nog lid (wanneer U dit nog niet bent!) en steun daarmee de grootste Koi vereniging der lage landen. Elk uitgave van ons magazine, brengt ook voor u weer een extra portie aan Koi kennis en… daar gaat het tenslotte om!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs