NVN Koi magazine 167

De nieuwste editie van KOI- magazine toont eindelijk weer eens een Kohaku op de cover. Niet zomaar een Kohaku, maar de Grand Champion van onze eigen Winter Holland Koi Show.
Een schitterend exemplaar, samengepakt met een zomerse, roodkleurige achtergrond. Een plaatje van een cover!

Dit nummer bestellen of abonneren

Natuurlijk staan ook de overige grote winnaars van deze Winter Holland Koi Show in dit magazine, maar de aandacht -kwa shows- gaat toch vooral uit naar de ZNA International, georganiseerd door onze moedervereniging de ZNA en de All Japan Koi Show, georganiseerd door de Shinkokai.

De show van de ZNA wordt bewierookt door Mark en Bernie, terwijl de All Japan beschreven wordt door Johan.

Diezelfde Johan trok naar Duitsland om daar de firma Sera te bezoeken, een firma die iedereen wel kent.
Maar niet iedereen weet dat een van de belangrijkste producten die Sera in productie heeft gewoon… voeding is. Voer voor alles wat onder water leeft, maar nog steeds met het hoofdaccent op Koi.

Maar hoe zit dat nu met voeding? Wat is belangrijk, wat is bijzaak? Rupert Bridges is op dat gebied een echte specialist en legt in detail uit waarop u moet letten wanneer u een verpakking aankoopt.
De basisgezondheid van uw vis is erg belangrijk, wat natuurlijk staat voor de algemene conditie, maar ook de vetzuren die een sleutelrol spelen bij het verbeteren van het immuunsysteem mag u zeker niet uit het oog verliezen.
En speelt insectenmeel vandaag de dag reeds een rol in de aanmaak van Koi- voer?
Toën ging een lang gesprek aan met Jeroen van Stokkem van Vivani en kwam tot de slotsom dat het eigenlijk nog te vroeg is om insectenmeel te omschrijven als mogelijk hoofdingrediënt. Samenvattend: voorlopig nog teveel vraagtekens èn te duur in productie!

Koen trok dan weer naar Kerkrade om DVS te bezoeken, ongeveer één jaar nadat er de vorige Young HKS plaatsvond.
Een erg interessante bijdrage en mocht u van plan zijn dit jaar een nieuwe filterinstallatie aan te kopen, vooral de details van dit verhaal in uw oren knopen.

Ronald ging een vuurtje stoken met een Raku– kunstenares en zag als eindresultaat een erg mooie Budo Goromo uit de assen tevoorschijn komen.
Natuurlijk moest die mee naar huis om aldaar een plekje te krijgen op de vensterbank.

De Koi Zanmai Judging Contest kwam in deze uitgave tot een einde en moeten we het nog herhalen: er vielen mooie prijzen te winnen.
Maar daarvoor moest U wel een aantal vragen correct beantwoorden. In dit vijfde deel kwam Sakai junior in actie en besliste met zijn Top-3 wie er uiteindelijk kans maakte op die mooie FujiMAC of een of ander Hikari- product.
Onze felicitaties aan de winnaars.

Een Holland Koi Show zonder vrijwilligers, neen dat bestaat natuurlijk niet. Toën doet een rondje langs alle vrijwilligers en kwam ditmaal uit bij de mensen die de catering verzorgen. Een extra uitgebreide reportage van die mensen geeft een blik in de interne keuken.

En afsluitend misschien wel met het meest culinaire artikel in dit blad: Japans eten, met tips richting vegetarische- alsook veganistische gerechten.

Het moge duidelijk zijn, ook deze KOI 167 is weer een ”lekkere” hap, die erop wacht om door u veroverd te worden. Onze volgende uitgave mag verwacht worden de tweede week van juni. In die tussentijd mag de zon -wat ons betreft- gerust een beetje meer beginnen te schijnen…

U leest het allemaal in KOI! KOI is een tweemaandelijkse uitgave van de Nishikigoi Vereniging Nederland en met bijna 800 pagina’s aan leesvoer per jaar mogen we gewoon eerlijk zijn: KOI is het dikste Koi magazine wat er momenteel op de markt is, met een prijskaartje eraan verbonden van slechts €49,- (met machtiging).

Wordt vandaag nog lid (wanneer U dit nog niet bent!) en steun daarmee de grootste Koi vereniging der lage landen. Elk uitgave van ons magazine, brengt ook voor u weer een extra portie aan Koi kennis en… daar gaat het tenslotte om!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs