NVN Koi magazine 169

Mid zomer, dat betekent dat onze eigen Holland Koi Show eraan zit te komen en natuurlijk dat we reeds een aantal interessante shows achter ons hebben. En daarvoor moest natuurlijk gereisd worden.!

Dit nummer bestellen of abonneren

Ruud en Ronald trokken naar het verre Indonesië om er een aantal shows te bezoeken

en dichter bij huis brachten ze ook nog eens een bezoekje aan de Koi Expo in Italië. Kwa kwaliteit van de vissen misschien van het ene uiterste naar het andere,
maar op de een of andere manier hebben we allemaal wel ooit moeten beginnen met deze hobby.

Zo’n introductie van de wereld van Koi en shows proberen wij als Koi vereniging ook elk jaar weer aan te bieden via onze eigen Young Holland Koi Show. Deze vond dit jaar plaats bij A2 KOI in Kerkdriel, waar Dennie Landkroon ging lopen met de grote titels! Proficiat, Dennie!

Daarmee zijn onze show verslagen nog niet ten einde, want er was natuurlijk ook de zoveelste versie van de Euregio Koi Show.
Bas en Kitty meldden zich aan als vrijwilligers en brengen verslag uit vanuit de ogen van een helpende hand (vreemd zinnetje, nietwaar?) op het middenterrein.

Naast shows is het thema “vijverbouw” een thema wat telkens weer terug komt in ons magazine. En soms gaat het goed, een andere keer gaat het -helemaal- fout.
Het meer van Loch Feyen” is namelijk -helemaal- ingestort en dat heeft Toën san geweten. De eerste nacht na het debacle kroop hij zelfs van ellende vroegtijdig in bed,
met de hoop ’s morgens te ontwaken uit een nare droom… maar uiteindelijk bleek het toch gewoon een nachtmerrie. Een nachtmerrie die maandenlang aansleepte, maar die -met de nodige hulp én frisse moed- toch weer uitmondde in een herrijzenis. Het Loch- monster werd zowaar een Phoenix!

In “Hoe vijveren de HKS Helden” ging diezelfde Toën langs bij Ton Breuls, die in zijn 86ste jaargang zit en daarmee de oudste vrijwilliger is in Arcen.
Verwacht je dat een hobbyist met zo’n respectabele leeftijd wel een tandje lager schakelt? Wel, dat is niet het geval bij onze ouderdomsdeken. Een schitterende vijver op een schitterend landgoed, zo’n reportage hoort natuurlijk thuis in KOI.

Dat geldt natuurlijk ook voor de vijver van Domi en Johan, die voor het eerst in meer dan 25 jaar, hun vijvers voorstellen in ons blad. We schrijven intussen deel twee, wat nog handelt over de bouw van de vijver zelf, deel drie zal straks verder ingaan op de filtertechniek. Een serie om te volgen, zeker wanneer jullie zelf ook proberen het maximale uit jullie eigen collectie te halen…

Mia en vrienden gingen op een zoveelste Koi- tour en deden een aantal Koi handelaren aan met wereldfaam… Althans in Nederland! Op zoek naar een schitterende Benigoi waren ze, maar kwamen ze uiteindelijk ook thuis met een”rooie”? U leest het natuurlijk in deze uitgave.

Lekker Japans eten staat ook weer op het programma… “Nabemono” voor “human consumption”,

terwijl onze vriend Rupert Bridges voor de zoveelste keen een zak koivoer opentrekt en de energie waarde ervan op de schaal van Richter tracht vast te leggen. Figuurlijk, dus!

Ach ja, onze Koi University gaat ook weer van start. Het schitterende cursus boekwerk ligt weer klaar voor jullie, nu is het enkel nog wachten op minstens 15 inschrijvingen voordat we er opnieuw aan beginnen. Ik zou zeggen: “Inschrijven, wanneer jullie het maximale uit de hobby trachten te halen”!

En ook Martin Kammerer is weer van de partij. We gaven hem een microfoon mee, om Joji Konishi te interviewen in het verre Hiroshima en tevens gaat hij terug naar de oorsprong van de Karashigoi, waarin Joji san algemeen aanzien wordt als de absolute grootmeester!

Zelf gingen we nog naar de opening van de Japanse tuin in Den Haag en namen de Grey’s hun allerbeste microscoop uit de kast om het filtermedium K1 -nieuw èn ingedraaid- van dichterbij te bekijken.
In de serie Basic Koi Keeping is inmiddels de showklasse “Hikari Mujimono” aan de beurt, de eenkleurige metallic Koi dus.

KOI 169, een uitgave die werkelijk uitpuilt van de informatie… Dus het perfecte voorgerechtje op Arcen!
Apropos Arcen: We hopen jullie te mogen verwelkomen op de heilige gronden van de Kasteeltuinen op 18, 19 en/of 20 augustus! See you all there!

U leest het allemaal in KOI! KOI is een tweemaandelijkse uitgave van de Nishikigoi Vereniging Nederland en met bijna 800 pagina’s aan leesvoer per jaar mogen we gewoon eerlijk zijn: KOI is het dikste Koi magazine wat er momenteel op de markt is, met een prijskaartje eraan verbonden van slechts €49,- (met machtiging).

Wordt vandaag nog lid (wanneer U dit nog niet bent!) en steun daarmee de grootste Koi vereniging der lage landen. Elk uitgave van ons magazine, brengt ook voor u weer een extra portie aan Koi kennis en… daar gaat het tenslotte om!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs