NVN Koi magazine 171

We hadden reeds een eerste winterprik te verwerken, enkele weken geleden, maar wat we ons vooral zullen herinneren van de november- en december maanden 2023 is: Regen, regen en regen!

Dit nummer bestellen of abonneren

Natuurlijk kunnen jullie dit op z’n meest positieve kant bekijken: We moeten minder bijvullen en/of verversen, maar denk er ook aan: De pH-waarde van regenwater ligt ergens tussen 5 en 6, terwijl een Koivijver best een neutrale waarde heeft of zelfs iets hoger.

Gevaar ligt dus op de loer. Tijd dus om aan al onze lezers en andere hobbyisten nogmaals duidelijk te maken: De gevolgen van een pH crash!

De dagen met veel regen en/of winterse temperaturen zijn de dagen dat we waarschijnlijk de minste aandacht besteden aan die plas in onze tuin en dat houdt extra gevaren in.
Dus lees dit artikel aandachtig en neem maatregelen indien nodig, want een pH- crash is levensgevaarlijk voor uw zwemmende juwelen.

Veel Japan in dit nummer! Natuurlijk bezochten we de belangrijkste Koishows van het najaar in Japan, met de Nogyosai als uitschieter.
Het zal wel niemand verbazen dat de hoofdvogel werd afgeschoten door Shigeru en Futoshi Mano, ook wel gekend als de Dainichi’s.

Op de Nagaoka zegevierde Nogami en laat deze Koifarm nu net de absolute blikvanger zijn in dit nummer. Een wel zeer uitgebreid interview met zoon Chikara en grote baas Hisato, waarbij we de ganse geschiedenis van de Nogami’s onder het vergrootglas leggen. Nog niet genoeg Nogami in dit nummer?
Wat te denken van een vierde Koi Zanmai Judging Contest met 8 nisai Kohaku van diezelfde Nogami als blikvangers. Doe mee en win schitterende prijzen.

Onze Winter Holland Koi Show komt eraan, ook wel gekend als de Online Koi show die de NVN reeds voor de zoveelste keer organiseert.
Nog even ter herinnering: Heeft U zich ingeschreven, maar ons nog geen foto’s/video’s bezorgd, dan heeft U nog slechts enkele dagen de tijd.
Niet op tijd binnen, dan gaat uw gereserveerd vat naar de eerste persoon op onze reservelijst. Het wordt weer een fantastische show, want die foto’s en videos die we al toegestuurd kregen, bewijzen eens te meer dat we met onze kwaliteit in een opwaartse spiraal zitten. Afspraak achter de buis voor onze vierde editie? 18 februari 2024.

Natuurlijk bezochten we ook weer een vrijwilliger die we voor elke uitgave bezoek in het kader van “Helden van de HKS”.
Ditmaal gaan alle aandacht aan Stefan Pirnay en zijn diverse vijver projecten. Ook een andere hobbyist, Reini Herbst, komt heel uitvoerig aan bod in dit blad, want van een ding zijn we overtuigd: uit de ervaringen van mede- hobbyisten kunnen we het meeste leren.

Kersttijd dat betekent ook tijd maken om lekker te tafelen… en mocht u het graag op z’n Japans doen, dan zit u met dit nummer gewoon heel goed.
Japanse nieuwjaarsgerechten staan op het programma en neen, laat een ding opnieuw duidelijk zijn, in dit artikel komt onze geliefde kleurenkarper niet ter sprake.

Ach ja, verder ook niet aan twijfelen, in deze najaarsuitgave staat wederom onze laatste editie van de Holland Koi Show nog steeds centraal.
Ditmaal met een lang verhaal “achter de schermen” van de allergrootste Koishow ter wereld en tevens presenteren we u alle deelnemers die op zondag het podium mochten betreden om hun prijzen in ontvangst te nemen. Ere aan wie ere toekomt!

Natuurlijk ook weer de nodige aandacht aan cultuur. In “Onze reizen in Japan” trekken we ditmaal naar Uji, waar zich ook een aantal schitterende Japanse tuinen en tempels bevinden en nu we het toch hebben over Japanse tuinen…
In dit nummer een artikel over wat wel en wat niet kan, wanneer we beslissen zelf een Japanse tuin aan te leggen.

“Afbraak van voedingsstoffen”, “Vertering van eiwitten”, “Vertering van Koolhydraten”,… daarmee zitten we natuurlijk terug bij onze gelieve Koi.
Het is belangrijk dat u in dat opzicht ook eens een kijkje gaat nemen binnenin de Koi zelf en heel belangrijk (maar dat wist u al): Goed voer is daarbij een van de belangrijkste elementen om uw vissen in perfecte conditie te houden. Overigens geschreven door specialisten uit de branche, dus geen”eigen bevindingen” of andere “hobbyistenpraat”.

Die “hobbyisten praat en raad” kan u natuurlijk gratis terug vinden op YouTube, Facebook en andere sociaal media, maar zoals velen onder jullie wel weten, KOI- magazine gaat altijd een stapje verder en dieper. De beste informatie, de mooiste foto’s,… verpakt in het allerbeste Koi- magazine van de Benelux…

U leest het allemaal in KOI! KOI is een tweemaandelijkse uitgave van de Nishikigoi Vereniging Nederland en met bijna 800 pagina’s aan leesvoer per jaar mogen we gewoon eerlijk zijn: KOI is het dikste Koi magazine wat er momenteel op de markt is, met een prijskaartje eraan verbonden van slechts €49,- (met machtiging).

Twijfel niet en wordt vandaag nog lid van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Daarmee steunt u niet alleen uw vereniging, maar tevens de ganse Koi- scene in het algemeen…
Want zonder u geen top- magazine, zonder u geen Koi show! “Arigato” en de wens voor prettige feestdagen zijn dus hier op z’n plaats!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs