NVN Koi magazine 172

Met KOI 172 presenteren we jullie graag ons eerste magazine voor 2024 en we doen dat in stijl: De nieuwe cover toont 3 supermooie Tancho, gefotografeerd op de All Japan Koi Show 2023.
Deze All Japan Koi Show is de belangrijkste Koi show ter wereld en meteen ook de Koi show met het allerbeste deelnemersveld aan de aftrap. Ook belangrijk, zeker voor de ZNA- leden en onze juryleden in opleiding: Tijdens de Shinkokai vindt jaarlijks het inmiddels beroemde ZNA- seminar plaats, welk juryleden moeten trotseren om een stapje hogerop te geraken… en graag laten we jullie deelnemen aan deze ervaring.

Ik dit blad stellen we jullie de 5 kandidaten Kohaku voor die destijds het onderwerp van discussie waren… maar natuurlijk kon er slechts een winnaar zijn! Doe een gok en vergelijk uw keuze met de keuze van de ZNA- “board” welke u kan terugvinden aan het einde van het magazine. Om in diezelfde richting verder te gaan, brengen we in dit blad ook het eerste deel van de vierde Koi Zanmai judging Contest. Ditmaal hebben we 8 schitterende Kohaku op de kop kunnen tikken bij de wereldberoemde kweker Nogami. En om het een beetje moeilijker te maken vragen we van jullie ook een blik in de toekost te werpen…
Welke exemplaar van deze 8 zal straks de beste zijn, wanneer zij uit de mudpond komt? Natuurlijk zijn er weer schitterende prijzen te winnen, met dank aan Aquadistri, Fuji Mac en natuurlijk Kyorin (Hikari).

Dit nummer bestellen of abonneren

Uritakuniai”, een woord waarvan u ongetwijfeld voordien niet eens het bestaan afwist, maar het is wel de titel van een van de openingsstukken in dit blad.

Kort samengevat hebben we het dan over die tweejarige Koi die een kweker oorspronkelijk niet wil(de) verkopen en daar kunnen natuurlijk verschillende redenen achter schuilen.
Het meest voor de hand liggend? De hoop dat deze Koi in de toekomst veel meer centen in het laadje zal brengen. Maar er kunnen natuurlijk ook andere redenen meespelen.U leest het allemaal in deze uitgave.

Quarantaine van Koi. Het is en blijft super belangrijk en toch… zijn er nog steeds heel veel hobbyisten die niet overtuigd zijn van een goede quarantaine van de nieuw aankopen?
Gelukkig kunnen we in de meeste gevallen wel terug vallen op een (hopelijk correcte) quarantaine bij een dealer (Zoek dus de juiste dealer uit!!!),
maar wat indien het toch fout gaat en u voor ernstige problemen komt te staan? KHV, slaapziekte, kruisbesmettingen? Een goede en juiste quarantaine kan echt wel heel grote problemen voorkomen. Dus tijd even stil te staan bij dit artikel van Johan.

Een andere problematiek binnen de gezondheid van Koi en iets waarbij een goede quarantaine faciliteit ongetwijfeld van dienst kan zijn, is problemen met de zwemblaas bij Koi.
Hoe ontstaat die problematiek, wat zijn de symptomen en hoe kunnen we een oplossing bieden? U leest het in een bijdrage van onze Engelse correspondent Rupert.

Toën houdt van reizen en als hij daar het onderwerp Koi aan kan koppelen, dan is zijn wereldbol gewoon te klein. Hij trok eind vorig jaar naar de ZNA International in Japan en

bezocht ook nog even de ZNA America Eastern District Show, in, juist ja… Amerika. Een wereldburger, die Feyen san.

Natuurlijk komen we ook weer terug op onze eigen Holland Koi Show, in de vorm van de reeks “Hoe vijveren de HKS Helden?”

en onze eigen Ewit ging even “Koisfeersnuiven” op de “Biggest Koi Show on Earth”… onze eigen Holland Koi Show.
Het blijven schitterende momenten om te volgen hoe hobbyisten dat derde weekend van augustus in Arcen beleefd hebben.

Goshiki? Een schitterende variëteit die steeds meer Koi harten weet te veroveren. Maar Goshiki kweken is een werk van de lange adem. Soms duurt het generaties lang voordat een kweker tevreden is met zijn eerste resultaten. En daar houdt het nog niet op. Want een Goshiki die er na 2-3 jaar als een pareltje uitziet, kan in de jaren erna wel eens helemaal de verkeerde kant uitgaan.

Konishi san heeft intussen zijn Goshiki-lijn vrij stabiel gekregen, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Een artikel moest dit alles bevestigen.
Martin Kammerer zette hiervoor Makoto san nogmaals op de preekstoel, die een aantal “highligts” uitlicht, momenten die beslissend waren voor hun eigen Konishi- Goshiki lijn. Leesvoer voor specialisten.

Natuurlijk nog veel meer Koi, Koi, Koi… in deze uitgave, maar dat alles ontdekt u best zelf. Nog steeds geen lid van de NVN? Neen dan meteen contact op met secretaris@nvn-koi.nl en ontdek ons schitterend Koi magazine,  wat wekelijk uitpuilt van de Koi informatie.

Deze nieuwe KOI, uitgave 172, mag verwacht worden in de aanloop naar onze eigen Winter HKS, de vierde editie inmiddels, die plaats zal vinden op 18 februari 2024. U kijkt toch ook?

Twijfel niet en wordt vandaag nog lid van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Daarmee steunt u niet alleen uw vereniging, maar tevens de ganse Koi- scene in het algemeen…
Want zonder u geen top- magazine, zonder u geen Koi show! “Arigato” en de wens voor prettige feestdagen zijn dus hier op z’n plaats!

Dit nummer bestellen of abonneren

 

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
days
hrs
mins
secs