Terug naar de homepage
Cursussen
  Intro
  Aanbod ►
  Inschrijven


Cursussen voor en door hobbyisten

De Nishikigoi Vereniging Nederland heeft sinds januari 2006 een uitgebreid cursusprogramma. De dagcursussen (even jaartal) worden jaarlijks met de Koi University (oneven jaartal).

De N.V.N. hecht er een grote waarde aan dat haar leden, maar ook niet-leden op een zo goed mogelijk manier worden voorzien van allerlei informatie omtrent onze mooie hobby Koi. Het geven van cursussen is er daar één van.
In 2018 heeft de N.V.N. een aantal cursussen in eigen beheer verzorgd en zal dat in 2019 continueren. Daarnaast is de N.V.N. in het verleden een samenwerking met KoiQuestion en KoiToday aangegaan om de cursussen zo breed mogelijk te kunnen aanbieden. Ook in 2019 zal deze succesvolle samenwerking worden voortgezet. Om het qua aanspreekpunt eenvoudiger te maken is er voor 2019 een kleine wijziging doorgevoerd met betrekking tot de cursussen die door KoiQuestion en KoiToday worden verzorgd. Voor deze cursussen schrijf je je vanaf nu direct in bij KoiQuestion (KQ) zodat alles in één hand blijft. Als N.V.N. lid geniet je een exclusief voordeel van EUR 10,-  per cursus bij KoiQuestion.

Cursussen zijn onderverdeeld in de volgende categorieen:

Koibeoordeling
Misschien wel het leukste onderdeel van de hobby. Maar ook best een moeilijk onderdeel. Allereerst zijn er zoveel variëteiten met elk hun eigen kenmerken, plus-, en minpunten. Al deze variëteiten moeten voor een show worden ingedeeld in de juiste showklassen. Om überhaupt aan jureren toe te komen moet er veel gebeuren. De organisatie van een show en de opleiding en skills van een bencher en jurylid mogen niet worden onderschat. Onderstaande vier modules maken van u een jurylid in spé. Niets is toch leuker dan met gelijkgestemden discussiëren over onze gezamelijke passie?

Gezondheid
Helaas komen er in onze mooie hobby nogal eens problemen voor met de gezondheid van de vissen. Veel leed is echter te voorkomen door een juiste verzorging. Mochten zich toch problemen voordoen, dan kunt u een onderzoek instellen of laten instellen. De weg naar een juiste diagnose is dan zeer belangrijk. Regelmatig worden verkeerde conclusies getrokken of onjuiste behandelingen toegepast. Om een juiste diagnose te stellen of te laten stellen is gestructureerd werken van belang, daarnaast dient u natuurlijk kennis te hebben van hetgeen u aan ziekteverwekkers tegenkomt. Pas na een waterdichte diagnose volgt een behandelplan. Helaas worden behandelingen veelal ondoordacht en dus slecht toegepast. Onderstaande modules helpen u om ziektes te voorkomen, controlemaatregelen in uw routines in te bouwen, een gedegen onderzoek in te stellen dat leidt tot een juiste diagnose waarna met de juiste medicatie een onderbouwd behandelplan kan worden opgesteld en toegepast. Dit alles in begrijpelijke taal en onderbouwd met veel boerenlogica en voorbeelden.

Water
Ziekteveroorzaker nummer één is met stip een slechte waterkwaliteit of watersamenstelling. In onderstaande modules leert u wat deze begrippen inhouden, welke parameters daarbij van belang zijn, hoe die parameters onderling samenhangen en hoe u ze onder controle kunt houden. Dit alles in begrijpelijke taal, hoewel vrij diep op de materie wordt ingegaan.

Hieronder treft u het overzicht van de verschillende cursussen:

Nr. Cursus Datum Locatie
1 Waterkwaliteit (N.V.N.) 16-03-2019 Echteld
2 Praktijkdag Microscopie algemeen en Koispecifiek (KQ)
06-04-2019
Veldhoven
3 Water: Waterkwaliteit en watersamenstelling (KQ)
08-06-2019 Veldhoven
4 Koiziektes Preventie en Diagnose (KQ) 06-07-2019 De Groeve
5 Koibeoordeling: Variëteitenherkenning en showklassenindeling( KQ)
14-09-2019
Veldhoven
6 Koiziektes Specifieke koiparasieten en behandelplan (KQ) 05-10-2019 De Groeve
7 Praktijkdag (KQ) 01-11-2019 Veldhoven
uit- / inklappen