De Koi Vijver Adviesdienst (KVA) heeft tot doel om het welzijn van uw vissen te verbeteren. En zeg nu zelf, als uw vissen blaken van gezondheid, dan is het prettig vertoeven langs de vijver. Helaas worden veel beginnende, maar ook gevorderde hobbyisten vroeg of laat geconfronteerd met ziektes in de vijver.

Het grootste gedeelte van deze ziektes is te voorkomen, als u zich houdt aan een aantal eenvoudige basisregels. Koi houden is waterhouden. Een uitdrukking die staat als een huis.

De KVA probeert door voorlichting te voorkomen dat u fouten maakt, maar ook als het leed al geschied is, kunt u als lid van de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) een beroep doen op deze dienst.

Vijver- en koi controle bezoek

De KVA werkt met vrijwiligers, dit zijn dus geen dierenartsen. Bij ernstige problemen zullen ze u dan ook doorverwijzen naar een echte koidokter. Alle vrijwilligers zijn door de wol geverfde hobbyisten, die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd op het IPC/PTC+ te Barneveld of bij de door de NVN verzorgde “Koi Univerity”. De KVA behandelt in principe niet zelf, maar heeft een adviserende functie. Bij problemen wordt uw water uitgebreid getest en worden afstrijkjes gemaakt van de koi. Tevens wordt op verzoek uw systeem aan een kritische blik onderworpen. De vrijwilligers verdienen niets aan een bezoek, er wordt slechts 25 euro in rekening gebracht voor reiskosten en materiaalverbruik. Zorg dat u ruim de tijd neemt als u een KVA’er op bezoek krijgt, u bent snel enkele uren verder als het tijd wordt om afscheid te nemen!

Klik op onderstaande knop en vul het formulier zo compleet mogelijk in. Na het verzenden van het formulier zal deze door de coördinator worden opgepakt. De KVA komt ook langs als u geen lid bent. Er zal gevraagd worden of u lid wil worden.

Formulier

De coördinator zal proberen iemand van het KVA team in uw regio te mobiliseren. Doorgaans lukt dit binnen enkele dagen. De betreffende KVA’er uit uw regio zal vervolgens contact met u opnemen voor een afspraak. Wanneer u drie a vier dagen na het versturen van uw aanvraag nog niets gehoord hebt, neem dan nogmaals contact op met de coördinator (via e-mail onderaan deze pagina of telefoonnummer achter in het blad).

Bent u benieuwd of er een KVA’er bij u in de buurt woont? Klik hier voor een kaart van Nederland. Op het tabblad “K.V.A. en koidokters” geeft een rode koi aan in welke plaats u een KVA’er kunt tegenkomen. De paarse koi geven de locatie weer van een in koi gespecialiseerde dierenarts.

Indien de reistijd tussen u en de dichtst bijzijnde beschikbare KVA’er minder dan 1,5 uur is (enkele reis), komen wij op afspraak. Is de reistijd langer dan 1,5 uur (enkele reis) dan zal in overleg met de KVA’er gekeken worden of een bezoek mogelijk is.

Op deze kaart vindt u ook de dealers uit uw omgeving. Dit zijn de zwart-witte koi op de kaart. Mocht u van de KVA een behandeladvies krijgen, dan kunt u doorgaans het benodigde middel daar aanschaffen.

Bacteriedrukmetingen
De KVA, een service van de NVN, die de leden ondersteunt bij gezondheidsproblemen met de koi in uw vijver heeft een nieuwe dienst aan haar gamma toegevoegd. Naast het meten van de waterkwaliteit, het maken van afstrijkjes van de vissen, een algehele vijvercheck en een gedegen advies, zijn we nu ook in staat om de bacteriedruk in uw vijver te meten. Ook wanneer u geen gebruik van de KVA wilt maken, maar toch uw bacteriedruk wilt laten meten, kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Voorwaarde is dat u lid bent van de NVN. Een bacterie test kunt u aanvragen door een mail te sturen naar kva@nvn-koi.nl

Mocht u geen lid zijn van de NVN, dan kunt u van onze diensten gebruik maken bij het direct aangaan van een lidmaatschap. U dient zich dan online in te schrijven (door hier te klikken), en gebruik te maken van de automatische incassomogelijkheid.

KVA Bezoek aanvragen

Contactgegevens:
Dirk Zwagemakers (Coördinator Koi Vijver Adviesdienst)
e-mail: kva@nvn-koi.nl

Deel dit bericht

Activiteit Binnenkort
Holland Koi Show 2024
days
hrs
mins
secs