Terug naar de homepage
Magazine
  Intro ►
  Lid worden
  Previews ►
    KOI 146
    KOI 145
    KOI 144
    KOI 143
    KOI 142
    KOI 141
    KOI 140
    KOI 139
    KOI 138
    KOI 137
    KOI 136
    KOI 135
    KOI 134
    KOI 132
    KOI 131
    KOI 130 (2)
    KOI 130
    KOI 129
    KOI 128
    KOI 127
    KOI 126
    KOI 125
    KOI 124
    KOI 123
    KOI 122
    KOI 121
    KOI 120
    KOI 119
    KOI 118
    KOI 117
    KOI 116
    KOI 115
    KOI 114
    KOI 113
    KOI 112
    KOI 111
    KOI 110
    KOI 109
    KOI 108
    KOI 107
    KOI 106
    KOI 105
    KOI 104
    KOI 103
    KOI 102
    KOI 101
    KOI 100
    KOI 99
    KOI 98
    KOI 97
    KOI 96
    KOI 95
    KOI 94
    KOI 93
    KOI 92
    KOI 91
    KOI 90
    KOI 89
    KOI 88
    KOI 87
    KOI 86
    KOI 85
    KOI 84
    KOI 83
    KOI 82
    KOI 81
    KOI 80
    KOI 79
    KOI 78
    KOI 77
    KOI 76
    KOI 75
    KOI 74
    KOI 73
    KOI 72
    KOI 71
    KOI 70
    KOI 69
    KOI 67
    KOI 66
    KOI 65
    KOI 64
    KOI 63
    KOI 62
    KOI 53
    KOI 52
    KOI 51
    KOI 50
  Artikelen ►














KOI 142: ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
Tja, met zo’n titel kan je natuurlijk alle kanten op. Deze nieuwe uitgave, het nieuwe Koi seizoen of is het een retorische vraag aan onze vijver vrienden,
die voor het eerst sinds maanden nog een keer een winters temperatuurtje moeten ondergaan?
 
Laat ons echter eerlijk zijn, voorlopig is het nog niet zo koud en kunnen onze lievelingsdieren er best tegenaan, dankzij die dikke “winterpels”.
Maar vergeet niet, ook maart en april kunnen nog grillige maanden zijn. Vandaar de tip, breek die vijver overkapping niet te vlug af en begin niet
meteen met overdreven voeren. Uw vissen zijn er echt nog niet klaar voor.


De cover van deze nieuwe uitgave neemt ons mee naar Indonesië waar ze hopen op een “mirakel”. De Indonesische Kabuto alsmede de Aragoke maken op de inheemse en buitenlandse markt indruk. De kwekers daarginds zijn dan ook hoopvol dat bijvoorbeeld de Aragoke (zeg maar een afgeleide van de Ginrin Chagoi) ooit erkend zal worden als variëteit. Voorlopig moeten ze het echter stellen met de benaming “variant op een variëteit.”
 
Maar laten we eerlijk wezen, het zijn schitterende Koi, waar straks zeker ook de Japanse kwekers bij stil zullen staan.
Mogen we straks concurrentie verwachten vanuit de Aziatische landen?
Toën trok naar de ZNA en ondervond aan den lijve dat niet iedereen dezelfde waarde hecht aan het “stage lopen van een jurylid.”
Dus weinig tekst, weinig indrukken, maar foto’s die des te meer zeggen.


In dit blad gelijk ook twee ikeages. Yvo bezocht de Matsunosuke-dubbelslag,
terwijl Johan in de voetsporen trad van de Izumiya’s, die op een zondagavond toch nog even hun beste Yamabuki binnen wilden halen.

Echte moordwapens, trouwens! Zulke vissen, tot tegen de meter, zijn vaak niet eens zo oud. Toch heeft Izumiya san ouderdieren die de 50 jarige leeftijd reeds gepasseerd zijn.

Oud dacht u? Wat dan te bedenken van “Hanako”, die volgens de legende maar liefst 226 jaar werd.
Barry doet het gehele verhaal nog eens uit de doeken.


Barry Gisberts, Barry 2 voor de vrienden, schreef zijn belevenissen op over zijn eerste twee jaren als Koi hobbyist. Vallen en opstaan, maar wel een verhaal waar men veel van kan leren.
Nog zo’n verhaal waar men veel van kan opsteken is een 20 pagina lange reportage in de reeks “Vijvertje bouwen? Vijvertje bouwen!”
Johan bezocht het Duitse stel Matthias en Patrizia en zag hoe ze op een kleine oppervlakte toch een grootse vijver konden bouwen.
 
Natuurlijk met alle details in detail besproken, zowel de vijverbouw, het filteren alsook de quarantaine. Dat laatste wordt steeds belangrijker.


Nieuwe bronnen van KHV lieten ons de laatste maanden schrikken, maar is het wel allemaal zo nieuw, of hebben we het eigenlijk allemaal al wel eens meegemaakt?
 
Is KHV nog steeds de meest dodelijke sluipende moordenaar? Of neigt de weegschaal momenteel eerder door naar CEV (de slaapziekte) en de bijbehorende
Columbaria ziekte. Specialisten bespreken dit steeds vaker opkomende virus uitgebreid in dit blad.
Bernie laat Jeroen Dregmans in deze uitgave aan het woord in de serie “Unieke Koi”. Jeroen beschrijft hierin een van zijn eigen Koi, een Kuro Kado Goshiki, met hart en ziel. Het is inderdaad een zeer bijzonder exemplaar.

Barry 1 ging, samen met de rest van de koorknaapjes,
op werkbezoek bij een drietal dealers in Nederland. Natuurlijk ook een uitgebreid verslag van deze belevenissen in dit nummer.


Johan bezocht tijdens een van zijn recente Koi Trips de “Wada brothers” oftewel de Minuma Koi Farm. Deze is vooral gespecialiseerd in Goshiki.

Bekijk de afgebeelde foto’s van dichtbij en u begrijpt meteen waarom. Een hele brok informatie dus, ideaal om de koude winteravonden te trotseren,
lekker dicht bij het knetterende haardvuur, met een glaasje wijn in de hand.
Nog even en we kunnen die zak voer weer bovenhalen om de vissen mondjesmaat op krachten te brengen. Wanneer u het beste voert, hoeveel u voert, wat u voert en aan wie u voert… Allemaal belangrijke factoren die straks allemaal netjes verwerkt zullen zijn in de app die Koen Gevers momenteel voor u tracht te ontwikkelen. We mochten een stukje vooraf zien en waren best te spreken over deze Koi Calculator 2.0.

Koi 142 wordt verwacht bij de leden rond 6 februari 2019. Hopelijk zorgt deze voor het laatste duwtje aan de winter richting achterdeur!